• Wpisów: 78
  • Średnio co: 38 dni
  • Ostatni wpis: 232 dni temu, 00:20
  • Licznik odwiedzin: 29 613 / 3006 dni
 
kuchniaonline
 
Idealny przepis dla wszystkich lubiących wypieki z jabłek. Lekka i puszysta alternatywa dla naszej tradycyjnej szarlotki.

Składniki:
60dag jabłek
6dag masła
5 jajek
1/2 szklanki cukru pudru
10dag obranych migdałów
masło i tarta bułka do formy
sok i otarta skórka z jednej cytryny

1.Umyte jabłka osuszyć, upiec w piekarniku i przetrzeć.
2.Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, jabłka, sok oraz skórkę z cytryny.
3.Formę do sufletów wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
4.Białka ubić na sztywno, dodać szczyptę soli.
5. Delikatnie połączyć z przygotowana wcześniej masą jabłkowo-jajeczną, dosypać posiekane migdały.
6.Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec 30 minut.

Smacznego ;)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.