• Wpisów: 78
  • Średnio co: 38 dni
  • Ostatni wpis: 284 dni temu, 00:20
  • Licznik odwiedzin: 29 971 / 3058 dni
 
kuchniaonline
 
Już czytanie tego przepisu wywołuje u mnie wzmożony apetyt.

Składniki:
40 dag pieczeni z mielonej wołowiny,
żółtko,
łyżka tartej bułki,
pieprz i sól,
łyżka męki do obtoczenia bitek,
łyżka odsączonych z zalewy kaparów,
łyżeczka męki i szklanka śmietany,
6 średnich ziemniaków
tarty parmezam

1. Wymieszać mięso z żółtkiem, solą, pieprzem oraz tartą bułką i taką ilością zimnej wody, aby masa dała się łatwo formować.
2. Uformować kotlety, obsypać je mąką, usmażyć na oleju lub oliwie.
3. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki i obgotować w lekko osolonej wodzie. Odsączyć.
4. Na żaroodpornym półmisku ułożyć pośrodku kotleciki, wokół ziemniaki.
5. Wymieszać śmietanę z mąką i kaparami, polać nią ziemniaki i mięso, posypać całą potrawę parmezanem i zapiekać pół godziny.

Smacznego ;)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.