• Wpisów: 78
  • Średnio co: 44 dni
  • Ostatni wpis: 2 lata temu, 00:20
  • Licznik odwiedzin: 32 275 / 3528 dni
 
kuchniaonline
 
Miód i pieprz to zestaw przypraw, który nawet nie najlepsze mięso zamieni w przysmak.

Składniki:
4 łyżki miodu,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 łyżka sosu sojowego,
4 ząbki czosnku,
pół łyżeczki soli i świeżo zmielonego pieprzu,
szczypta ostrej papryki,
2 kg wieprzowych żeberek,
2 łyżki oleju

1. W małym garnku rozpuścić miód i wymieszać z koncentratem pomidorowym oraz sosem sojowym. Dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posypać solą, pieprzem i dodać szczyptę czerwonej, ostrej papryki.
2. Żeberka umyć, osuszyć i natrzeć resztą soli i pieprzu. Posmarować żeberka roztworem z miodu i koncentratu, owinąć folią aluminiową i włożyć na 1 godz. do lodówki.
3. Na grillu położyć folię aluminiową, nalać 2 łyżki oliwy, ułożyć żeberka i piec 40 min., obracając.

Smacznego ;)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.